برنامه ارغنون با موضوع بررسی شیوههای موثر گوش دادن به موسیقی، با حضور نیما روشن(کارشناس و فارغالتحصیل رشته موسیقی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
نیما روشن در برنامه «ارغنون» گفت: ما با گوش ندادن به برخی موسیقیها گوشمان را از تربیت و پرورش درست محروم میکنیم. کودکان تا 3 سالگی در کنار فراگیری زبان مادری، میتوانند فونیمها را – تفاوت آوایی میان زبانها یا موسیقی – را یاد بگیرند.
این کارشناس موسیقیادامه داد: کودکانی که تا سه سالگی موسیقیهای متنوعی را گوش بدهند، توانایی تشخیص و تحلیل موسیقیهای مختلف را به دست میآورند.
وی با اشاره به این که امروزه موسیقیهمه جا حضور دارد، توضیح داد: تمام مردم در عصر حاضر در معرض شنیدن موسیقی هستند، به طوری که تلویزیون و رادیو و حتی آسانسور و فروشگاهها به طور مستمر یک نوع از موسیقی فراگیر را پخش میکنند.
نیما روشن افزود: برخی افراد به دلیل مواجههی مستمر با یک نوع از موسیقیبه اشتباه تصور میکند که موسیقیِ فراگیر در آن جغرافیا، کلِ موسیقی دنیا را تشکیل میدهد. ما با شنیدن یک نوع از موسیقی نمیتوانیم گوشمان را تربیت کنیم.
این کارشناس موسیقیدر بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «ارغنون» در تعریف آهنگسازی از نظر موسیقی غرب، گفت: یک آهنگساز باید بر اساس مشخصههای صوتی به صدا نیرو وارد کند و طوری روابط میان صداها را بچیند که صداهای مختلف در یک خانه کنار یکدیگر قرار بگیرند.
وی با اشاره به این که ما به طور معمول با سطحیترین لایهی موسیقیمواجه میشویم، اضافه کرد: همه ما اجازه میدهیم تا موسیقی احساسات و هیجانات و عواطف ما را درگیر کند.
نیما روشن با اشاره به این که غم برای انسان است و موسیقینمیتواند غم داشته باشد، مثال زد: مخاطب با شنیدن یک موسیقی، هیجانی شبیه غم را تجربه میکند و همین هیجان را به طور سطحی به موسیقی ربط میدهد.
وی افزود: ممکن است افراد مختلف از یک موسیقیهیجانهای متفاوتی را تجربه کنند، برای مثال یک موسیقی واحد و مشخص میتواند برای یکی شاد و برای دیگری غمناک باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در حیطه موسیقیو همچنین دانلود ریمیکس آهنگ های ترکیو ایرانی با ماهمراه باشید و لحظات خود را ماندگار کنید...
مشاهده پست مشابه : نفت سبک ایران 31 دلار